پنتری کابینت چیست؟
(Pantry) فضا کوچکی است که در داخل یا نزدیک آشپزخانه قرار میگیرد تا انواع خوراکیها و مواد غذایی در آن نگهداری شود. از نظر لغوی پنتری ریشه فرانسوی دارد و از کلمه پن یا نان گرفته شده است. در گذشته در خانههای فرانسوی بخشی از فضای آشپزخانه به صورت قفسه بندی شده به نگهداری نان اختصاص داده میشد اما امروزه از فضای پنتری بطور کلی برای نگهداری مواد غذایی مختلف مثل حبوبات، شکر، ادویه و … استفاده میشود.
پنتری آشپزخانه چیست؟
پنتری رووم اتاقی است مجزا و قفسه بندی شده که به عنوان انبار مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. در ساخت کابینت و قفسههای این فضا از انواع امدیاف، چوب و شیشه استفاده میشود. معمولاً پنتری در دو سبک مدرن و نئوکلاسیک طراحی و اجرایی میشود. نکته حائز اهمیت در انتخاب سبک و نوع مواد اولیه این است که به جهت بالا بودن قیمت رنگ، ام دی اف خام و چوب، قیمت کابینت پلی اورتان نسبت به کابینتهای معمولی بالاتر است اما از نظر زیبایی برای طراحی فضای پنتری (pantry) کاملاً ایده آل است.
قفسه بندی دیوارها با استفاده از شلفهای چوبی یکی از ایدههای جذاب در طراحی پنتری روم است. که مزایای زیادی را برای خانههایی که فضایی زیادی ندارند به ارمغان میآورد:
اول اینکه هزینه ساخت و نصب شلف در مقایسه با هزینه طراحی کابینت و اجرای آن پایینتر است.
دسترسی به وسایل آسانتر است چون همهی آنها را میبینید در صورتیکه در پنتری کابینت حتماً باید درب کابینت را باز کنید.
شلف عمق کمتری نسبت به کابینت دارد و فضای کمتری اشغال خواهد کرد.
تفاوت پنتری کابینت با پنتری رووم :
پنتری رووم : فضایی مبله و قفسه بندی شده برای نگهداری مواد غذایی در خارج یا داخل آشپزخانه
پنتری کابینت : فضایی در داخل کابینت در کنار گاز یا یخچال برای نگهداری حبوبات و ادویه و …
برخلاف گذشته، در اغلب خانهها از انبار برای ذخیره و نگهداری مواد غذایی استفاده نمیشود. با این حال، وجود فضای کافی برای نگهداری از وسایل، ظروف و مواد غذایی، مهمترین دغدغه در حین طراحی آشپزخانه است. به همین دلیل، با توجه به تغییر سبک زندگی و کوچک شدن فضای خانهها، کابینتهای پنتری انتخابی بسیار مناسب برای طراحی آشپزخانه به شکل بهینه هستند.
وجود پنتری آشپزخانه باعث طبقه بندی مواد غذایی و نظم بیشتر میشود. همچنین از نفوذ حشرات و سوسک به مواد خوراکی و آشپزخانه جلوگیری مینماید.
بجای اینکه همه وسایل و مواد غذایی را در کابینت نگهداری کنید میتوانید این فضا را به ظروف اختصاص دهید.
نگهداری مواد غذایی بودار و تازه در کنار یکدیگر باعث میشود، مواد غذایی دیگر هم بوی نامطبوعی بگیرند و قابل استفاده نباشند.