چگونه درب کابینت را رگلاژ کنیم؟

 

هر چیزی پس از گذشت مدت زمان کار کردن ممکن است دچار مشکلاتی شود و کابینت های آشپزخانه نیز از این موضوع  استثنا نبوده و رایج ترین مشکلی که پس از مدتی استفاده برای آنها ایجاد می شود خصوصا اگر از متریال های بی کیفیت و ارزان استفاده شده باشد تنظیم نبودن و یا رگلاژ نبودن درب کابینت هاست به این صورت که درب کابینت کامل بسته و یا باز نمی شود. برای رگلاژ کردن درب کابینت آشپزخانه اگر فردی با مهارت فنی هستید ممکن است نیازی به کمک یک کابینت ساز نداشته باشید و خودتان طبق آموزشی که در ادامه به شما می دهیم به راحتی بتوانید اینکار را انجام دهید.
 

دلیل رگلاژ نبودن کابینت :
استفاده طولانی مدت وعدم نگه داری درست به خصوص اگر درب ها زیاد باز و بسته شوند و محکم و با فشار بالا رو به رو باشند از علت های اصلی از رگلاژ خارج شدن درب ها می باشد لولا های بی کیفیت و کار غیر استاندارد تیم اجرایی نیز می تواند از همان ابتدا با رگلاژ نبودن درب کابینت و کمد خودش را نشان دهد.

 

 

اما حتی در صورت با کیفیت بودن کار هم ممکن است به مرور زمان درب ها از تنظیم خارج شده و کامل بسته نشوند و یا هنگام باز و بسته کردن آن ها صدای جیر جیر درب کابینت به گوشتان بخورد که موضوع آزار دهنده ایست. باید دفت کنید که اگر درب و بدنه تنظیم نباشند و درب کمی بالاتر و یا پایین تر تنظیم شده باشد شما قادر نخواهید بود به صورت کامل آن را ببنید و مشکل لولا را باید حل کنید. مثلا اگر لولا خم شده باشد و عمر آن گذشته باشد ممکن است با این مشکل مواجه شوید.
 

انواع لولای درب کابینت :
لولای کابینت ها مدل های متنوعی دارند. معمولا مدل های جدید تر از 3 جهت قابل تنظیم هستند ( بالا، پایین چپ و راست و عمق ) برخی دیگر را می توان در حالت بالا پایین بست. مدل های دیگر با مکانیزم های مختلف هستند که حتی نیاز به پیچ شدن ندارند. دقت کنید که اگر لولایی که مشاهده می کنید بیشتر از 2 پیچ داشته باشد از جهات مختلف قابلیت تنظیم شدن را دارد، به جز پیچ هایی که آن را به بدنه وصل کرده اند. 

 

 

آموزش رگلاژ و تنظیم درب کابینت :
پیش از اینکه کار تنظیم لولای کابینت را انجام دهید باید دقت کنید هماهنگی ظاهری زیبا و نمای مناسب هدف های اصلی هستند. یعنی دربی که شما تنظیم می کنید علاوه بر اینکه در حالت استاندارد تنظیم می شود باید با سایر درب ها هماهنگ باشد و نمای خوبی را داشته باشد. فاصله گازور لولا ها هم باید تا لبه کابینت ها مناسب باشد. بدیهی است که هر پیچ یک وظیفه داشته و برای رگلاژ شدن درب باید بدانید که آن پیچ چه وظیفه ای دارد و آن را کمی باز تر و یا سفت تر کنید.

 

 

برای مثال پیچ هایی هستند که لولا را به درب و کابینت وصل میکنند و با باز تر کردن آن ها در جهت عمودی می توان درب را جا به جا کرد. برای اینکار تنها باید دو پیچ بالا و پایین لولا را شل کنید وپس از اینکه درب تنظیم شد آن ها را سفت کنید. پر کاربرد ترین پیچ لولا هم که در جهت عقربه های ساعت چرخانده می شود وظیفه تنظیم سمت جلو و پایین را داشته و اگر عکس آن پیچانده شود درب به عقب رفته و به سمت لولا و بالا حرکت می کند. برای سفت کردن این پیچ هم از پیچ دیگری استفاده می شود که در انتهای بخش افقی لولا قرار دارد. در واقع این پیچ لولا وظیفه کنترل شدت و قدرت بسته شدن درب را دارد. در نهایت دسته ای دیگر از پیچ ها هستند که برای اتصال درب به خود بدنه کابینت استفاده می شوند.
 
ابزار های رگلاژ کردن لولای درب کابینت :
خوشبختانه برای رگلاژ و تنظیم درب کابینت شما تنها به یک ابزار نیاز دارید که در تمام خانه ها پیدا می شود و آن پیچ گوشتی دو سو و یا چهار سو است. پیشنهاد می کنیم از پیچ گوشتی های برقی قدرتمند برای اینکار استفاده نکنید چرا که ممکن است لولا خراب شود. تنظیم کردن درب را می توانید خودتان انجام دهید اما کمک یک نفر دیگر می تواند کار را سریعتر و دقیق تر به پیش ببرد خصوصا برای نگه داشتن درب و یا تنظیم بهتر آن.

 

 

تنظیم لولای کابینت :
در ابتدا پیچ هایی که در بخش بالا و پایین لولا هستند را سفت کنید ( وظیفه اتصال وصل کردن لولا و درب به کابینت ) در صورتی که اینکار مشکل را حل نکرد و درب بالا و یا پایین بود دنبال دیگر پیچ ها باشید و اگر نبود دو پیچ خود بالا را باز کنید و مکان نصب شدن لولا را دوباره تنظیم کنید و دوباره پیچ ها را سفت کنید.جای پیچ های اصلی از قطر خود آن ها کمی بیشتر است و به شما امکان تنظیم عمودی درب را می دهد.
دو پیچ دیگر که به صورت افقی قرار دارند را در نظر داشته باشید آن پیچ که سمت بیرون کابینت است وظیفه هماهنگ کردن و یک دست کردن درب با سایر درب های کناری را دارد. دومی اما برای داخل و یا خارج بودن درب نسب به چارچوب مهم است و تنظیم ان میزان باز شدن و بسته شدن را درست می کند مثلا درب خیلی باز نمی شود.